Disney on Ice

Disney on Ice on jäällä tapahtuva esitys, jossa Disneyn hahmot luistelevat jäällä, kertoen tarinaa. Esityksiä käy vuosittain ihailemassa kymmeniätuhansia Disneyn ihailijoita.

Disney on Ice

Tämä fantastinen jääshow kiertää ympäri maailmaa ja kiertue kattaa myös Suomen. Vuonna 2019 Disney on Ice pääsee ihailemaan Hartwall Arenalla helmikuun alussa. Show on tarkoitettu kaikenikäisille ja sitä voikin mennä katsomaan vaikka perheen pienimpien kanssa. Luvassa on varmasti mieleenpainuva elämys, josta riittää kerrottavaa! Luvassa on niin tuttuja elokuvatunnareita kuin kohtauksiakin.

Historia

Idea Disney on Icesta lähti liikkeelle sen jälkeen, kun Mattelin Irvin & Kenneth Feld Productions ostivat Ice Folliesin ja Holiday on Icen. Näistä molemmat olivat kiertäviä jääshow-konsepteja. Disneylle esitettiin vuonna 1979 idea jäällä esitettävästä Disney-näytöksestä. Idea sai kannatusta ja saatiin oikeus esittää Disney-aiheisia esityksiä. Disney on Ice kantoi alunperin nimeä Walt Disney’s World on Ice. Show’n tuotanto aloitettiin tällä nimellä vuonna 1981. Jääshow esitettiin ensimmäistä kertaa Japanissa vuonna 1987 nimellä “Happy Birthday Donald”. Seuraava vuonna esitettiin viisi show’ta. Show’n nimi muutettiin Disney on Iceksi vuonna 1998 ja sitä on käytetty siitä lähtien. Show on saanut mitä mahtavimman suosion eikä se ole hiipumassa mihinkään.

Jäänäytökset

Näytökset toteutaan joka vuosi uudella tavalla ja kaikki hahmot eivät ole joka vuosi mukana. Näytökset juontaa yleensä Mikki Hiiri. Mukana juontamassa on joskus myös muita tuttuja hahmoja, kuten Minni tai Aku. Jäällä luistelemassa nähdään joka vuosi eri hahmoja, kuten Disneyn prinsessoja, Hirviö tai vaikkapa seitsemän kääpiötä. Esimerkiksi vuoden 2017 Frozen-teemaisen show’n juontajana toimi Helinä Keiju. Esiintymässä olivat mm. Frozenin Elsa, Anna ja Olaf, Ariel, Belle, Ruusunen, Tiana, Lumikki ja Tuhkimo. Vuoden 2018 näytöksen teemana oli Lumotut Maailmat. Vuoden 2019 show’ssa esiintymässä nähdään yli 50 eri hahmoa, kuten tutut hahmot Frozen ja Doria Etsimässä -elokuvista. Show’ssa kuullaan mm. kuuluisa Let it Go -kappale Elsan esittämänä, ja energinen Hakuna Matata. Mukana myös Toy Storyn ja Aladdinin hahmot. Show yhdistää sekä perinteisen klassista että modernia Disneytä ja näin ohjelmanumerot ovat tuttuja laajalle yleisölle. Yhtenä erikoisuutena esityksessä on se, että joku innokas fani yleisöstä pääsee osallistumaan esitykseen ja vapauttamaan lyhdyn Tähkäpään ja Flynnin kanssa. Tämä on varmasti ikimuistoinen hetki jollekin onnekkaalle. Jäänäytöksiin tultaessa kannattaa ottaa huomioon, että alue ruuhkautuu pahoin, sillä yleisömäärä on suuri. Hartwall Arenalle saapuessa suositellaan käytettävän julkista liikennettä, sillä parkkipaikkoja on rajoitetusti. Esityksen kesto on 90-120 minuuttia. Esityksen aikana saa käyttää esimerkiksi puhelimen kameraa, mutta jalustalliset ammattikamerat tulee jättää kotiin. Kaikkien turvallisuus on ehdoton prioriteetti ja kannattaa lukaista säännöt tapahtuman järjestäjän sivuilta. Oman kaupunkisi Disney on Ice -jääshow’n esitysajat löydät Disney on Icen virallisilta verkkosivuilta. Sivuilla on esitelty myös yksinoikeudellisesti jääshow’ssa myytävät tuotteet. Niitä ei saa ostettua mistään muualta, joten tilaisuus kannattaa käyttää hyödyksi jääshow’n jälkeen. Kaikki tuotteet on Disneyn hyväksymiä ja turvallisuustarkastettu.

Mistä esiintyjät löydetään?

Kaikilla lahjakkailla esiintyjillä on mahdollisuus hakea Feld Entertainmentin kautta Disney on Icen esiintyjäksi. Feld Entertainment järjestää jääshow’n lisäksi myös mm. Monster Jam -tapahtumia. Työpaikkana Feld Entertainment tarjoaa työntekijöilleen kiinnostavat ja erikoiset työolot. Työtehtäviä löytyy useampia joko kiertueella tai sen ulkopuolella. Töitä voi tehdä joko esiintymällä, auttamalla esimerkiksi jäänhoidossa ja tarjolla on myös paljon tavanomaisiakin työtehtäviä. Mikäli henkilöltä löytyy intoa, reippautta ja rohkeutta, voi Feld Entertainmentille laittaa hakemuksen.

Mistä esiintyjät löydetään?