Parhaat extreme-urheilulajit

Parhaat extreme-urheilulajit

Extreme-urheilu saa adrenaliinin kunnolla liikkeelle ja se onkin yleensä extreme-lajien tarkoitus. Extreme-urheilijat nauttivat lajien tuomasta vaarantunteesta ja jännityksestä. Millaisia lajeja on mahdollista harrastaa, jos haaveena on nopeat ja jännittävät tilanteet? Maailmasta löytyy paljonkin tähän sopivia lajeja, mutta valitsimme parhaat päältä. Näissä lajeissa ei ole leikki kyseessä, vaan extreme-urheilijalta vaaditaan äärimmäistä keskittymistä ja taitoa, jotta vahingolta vältyttäisiin. Näissä adrenaliinintäyteisissä lajeissa ei ole virheille varaa, sillä yksikin pieni virhe saattaa olla kohtalokas. Onneksi nykyään keskitytään huolellisesti turvallisuuteen, mutta kaikissa lajeissa kaikkia turvallisuusriskejä ei ole mahdollista poistaa.

Extremeä ajoneuvolla

Freestyle-motocross eli fmx on todella vauhdikas laji. Siinä liikutaan motocross-ajoneuvolla, tehden temppuja yläilmoissa. Laji kehittää varmasti urheilijan kuntoa, sillä painavan pyörän kanssa on jaksettava liikkua aktiivisesti. Treeniä vaaditaan runsaasti, sillä temput jäävät lihasmuistiin. Lihaksilta vaaditaan paljon tässä lajissa. Lajista kilpaillaan ympäri maailman ja se on varmasti yksi maailman menevimmistä harrastuksista. Laji voidaan aloittaa jo nuorena, jolloin taitojen karttumiselle on aikaa runsaasti ja harrastuksesta voi saada hyvät eväät mahdollisille kilpailuille myöhemmällä iällä.

Vesiurheilulajit

Vesiurheilulajit

Vesi on elementti, joka mahdollistaa erilaisten extreme-vesiurheilulajien harrastamisen. Yksi vedessä harrastettavista lajeista on esimerkiksi flyboard. Se on lauta, jolla voidaan liitää 20 metrin korkeudessa. Suomessa sitä on harrastettu vasta 5 vuotta, mutta maailmalla sitä on harjoitettu jo pidempään. Lajia voi käydä kokeilemassa esimerkiksi Jyväskylän Avataaralla, joka tarjoaa opetuksen ja varmasti ikimuistoisen kokemuksen niin polttari- kuin työporukallekin. Asiakas voi päästä yläilmoihin yhdessä ammattilaisen kanssa ja lennon aikana voidaan kokeilla vaikka temppuja. Tiettyjä vesiurheilulajeja on parempi lähteä kokeilemaan ulkomaille, sillä Suomesta ei löydy esimerkiksi jättimäisiä aaltoja. Extreme-surffaajat eivät tyydy pieniin aaltoihin, vaan heidän suosimat aallot voivat olla jopa 15-24 metriä korkeita. Näin korkeat aallot painavat hurjasti ja surffari voi joutua syvälle veden alle hetkessä, jos hän ei tiedä, mitä tekee.

Korkeita paikkoja

Benjihyppy on laji, jota pääsee helposti kokeilemaan myös Suomessa. Hyppytorni pystytetään usein jonkin suuren tapahtuman oheen ja halukkaat pääsevät maksusta kokeilemaan rajojaan ja rohkeuttaan. Benjihyppyjä järjestetään mm. konserttien ja muiden tapahtumien aikana ja lisäksi järjestettäviä hyppyjä voi käydä kurkkaamassa vaikka Xon-puiston nettisivuilta. Siellä on myös hyvin kerrottu hyppäämisestä ja muista toiminnallisista palveluista, joita yrityksellä on tarjota. Suomen korkeimman benjihypyn voi käydä suorittamassa 150 metrin korkeudesta Helsingin Kaivopuistossa. Onko sinusta sihen?

Benjihyppy

Free solo-vuorikiipeily on laji, jossa kiivetään erittäin haastavia reittejä, ilman kiipeilyvälineitä. Kiipeilijän täytyy siis luottaa omiin käsi- ja jalkavoimiinsa. Kiipeilykohteet ovat sellaisia, joille ei ole moni kiivennyt ja ne haastavat kiipeilijää sekä henkisesti että fyysisesti. Tämä laji on hengenvaarallinen eikä kokemattoman tulisi koskaan kokeilla kiipeämistä ilman kunnollisia välineitä, sillä virheille ei ole sijaa. Base-hyppääminen tarkoittaa laskuvarjohyppäämistä, mutta hyppääminen ei tapahdu lentokoneesta tai helikopterista, vaan joltakin alustalta. Lajista erityisen vaarallisen tekee monikin asia, kuten esimerkiksi hyppykorkeus. Putoamisvauhti helikopteria matalammalta on alhaisempi, jolloin hyppääjän on vaikea pysyä putoamisen aikana oikeassa asennossa. Tämä jos joku on jännittävä laji. Huonona puolena voisi kuitenkin mainita luvattomat hypyt ilman rakennusten omistajan lupaa, jota monet harjoittavat.Slalom-laskettelussa lähdetään liikkeelle korkealta. Siinä vauhti voi kohota jopa 95 kilometriin tunnissa, joten laskettelijan täytyy tehdä kaikki päätökset hyvin nopeasti. Muutoin riskinä on kaatuminen tai törmääminen esimerkiksi puuhun tai muuhun esteeseen. Reittivalinta tulee tehdä samalla, kun lasketaan ja tämä tuo lajiin tietynlaista jännitystä.