Parhaat laskettelukohteet Aasiassa

Eksoottinen Aasia houkuttaa lomalaisia yleensä lämpöön paratiisi rannoille, mutta on myös oivallinen kohde lähteä laskettelemaan ja nauttimaan hulppeista vuoristo maisemista. Vaihtoehtona niin lumiset vuoret, kuin aavikkoiset hiekkadyynit. Yksi maailman eksoottisimmaksi laskettelukohteeksi valittu Aasian Sveitsiksi kutsuttu Malam Jabba, mikä sijaitsee Swatin Laaksossa Hindu Kushin lumisten huippujen ympäröimänä. Eksoottisuuden lisäksi paikka on nimetty vaaralliseksi turvallisuustilanteen vuoksi, jännitystä ja sotilaita ei puutu tältä alueelta. On puhuttu, että keskus halutaan kuitenkin kunnostaa, mutta silti keskuksessa on toiminnassa hiihtohissi. Tämä laskettelukeskus sopii ehdottomasti hurjapäille. Paremmaksi vaihtoehdoksi on suositeltu rajan toisella puolella Intian Kashmirissa olevaa Gulmarg hiihtokeskusta. Gondolhissillä pääsee noin 4000 metrin korkeuksiin ja maisemat ovat upeat. Tänne pääsee noin kahdessa tunnissa Srinagari nimisestä Kashmirin pääkaupungista. Tänne suositellaan hiihto-opasta, niin kuin moniin suuriin ja eksoottisiin hiihtokeskuksiin.

Kiinassa sijaitseva Yabuli, on Kiinan suurin ja ensimmäinen hiihtokeskus. Monille ei varmasti tule heti ensimmäisenä mieleen lähteä kohti Kiinaa laskettelemaan jyrkkien vuorien takia, mutta vuonna 1993 avattiin Sun Mountain Resort hiihotkeskus, jossa pääsee laskettelemaan kahdelle vuorelle Yabulin alueella.Täältä voit löytää Manner-Aasian pisimmän rinteen, joka on kolme kilometriä pitkä. Sun Mountain Resortilla pääsee liikkumaan helposti gondol- ja tuolihisseillä. Myös pienimmille lapsille löytyy hyviä paikkoja muun muassa snow park, pienempiä hyppyreitä ja pulkkamäkiä.

Parhaat laskettelukohteet Aasiassa

Japanissa sijaitseva Naganon prefektuuri, mikä on keskellä hyvin vuoristoista Honshun aluetta. Tämä paikka tunnetaan vuoden 1998 talviolympialaista. Hyviä laskettelu paikkoja täällä ovat muun muassa Nozawa Onsenin, Hakuba Villagen ja Shiga Kogenin alueet. Hauska idea täällä on myös hypätä kuumaan lähteeseen, jossa saattaa törmätä paikalliseen vuoristoapinaan. Hakuba on Naganon alueen yksi parhaimmista laskettelukohteista. Monipuoliset hiihto- ja laskettelumaastot upeissa vuoristo maisemissa on ehdottomasti koettava ainakin kerran elämässä. Paikka vetää puoleensa paljon turisteja, mutta on silti onnistunut säilyttämään idyllisen aasialaisen tunnelman. Tänne kannattaa matkata joulukuun puolivälin jälkeen ja sesonki kestää aina huhtikuun loppuun saakka. Pehmeää puuteri lunta etsivä laskettelija saattaa löytää itsensä Nisekosta, myöskin Japanissa, noin muutaman tunnin päässä Sapprosta. Pohjoisen sijainnin ansiosta täällä on varmemmin lunta ja pakkasta. Alueella on yhteensä neljä keskusta ja kaikki ovat yhteydessä toisiinsa. Niseko United All Mountain –hiihtopassilla pääsee näihin kaikkiin. Toinen vähän rauhallisempi aluea on Niseko Annupuri, josta löytää pitkiä pitkiä rinteitä ja josta näkee myös Japanin merelle.

Nisekon lähellä on muutama muukin laskettelukeskus, nämä ovat pienempiä ja toimivat omilla lipuillaan. Niseko Moiwa ja Rusutsu on kuulemma paikkoja, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. Lyhyet rinteet, jossa pieniä metsäpätkiä tarjoaa varmasti hyviä lasketteluhetkiä ihan koko perheelle. Tänne pääsee helposti paikallisliikenteen kyydillä. Kaikissa näissä keskuksissa on rinnekartat, jossa on merkitty suositeltavat reitit. Täältä löytyy kaksi kiellettyä rotkolaaksoa, jonne ei pidä eksyä. Paikalla laskettelijoita ja liikennettä valvomassa on aina Ski Patrol.