Pariisin Disneylandissa pääsee sukeltamaan satujen maailmaan

Disneyn hahmot ovat olennainen osa lapsuusmuistojani ja Pieni Merenneito, Aladdin, Prinsessa Ruusunen ja useat muut Disney-hahmot tuntuvat hyviltä ystäviltä. Disneyn maailma tuo minulle mielikuvia onnellisuudesta ja seikkailuista, joten ei varmaankaan ole ihme, että nautin aikuisenakin hurjasti vierailusta Pariisin Disneylandiin.

Pariisin Disneylandissa pääsee sukeltamaan satujen maailmaan

Teemapuisto on itseasiassa kaksi puistoa yhdessä, sillä huvipuistoalueelta löytyvät niin Disneyland kuin Walt Disney’s Studio Park. Tekemistä riittää aivan koko päiväksi ja helposti useammaksikin. Alueen karttaa voi silmäillä jo etukäteen, jotta tietää mistä päin löytyvät itselle tärkeimmät kohteet.

Seikkailu Disney-hahmojen keskellä on unohtumaton elämys

Suurta suosiota nauttivat meidän perheessämme Prinsessa Ruususen linna, joka nouseekin alueen keskellä satumaisena, vaaleanpunaisena keskipisteenä sekä Liisa Ihmemaassa -tarinan labyrintti, joka sisälsi useamman yllätyksen. Mieleen jäivät myös alueella kulkevat Disney-hahmot ja tapaaminen Mikki Hiiren kanssa. Disneyland-kokemukseen kuuluu toki myös klo 17 järjestettävä paraati, jossa pääsee kerralla näkemään lukemattomia Disney-hahmoja. Vaikka paraatin aikaan myös laitteisiin on kohtuullisemmat jonot, on se silti ainakin lapsiperheelle melko ohittamaton elämys.

Seikkailu Disney-hahmojen keskellä on unohtumaton elämys

Ennen puiston sulkemista alueelle on aina myös loppuilotulitus, joka on näyttävä lopetus puuhakkaalle päivälle.

Puistosta löytyy myös vauhdikkaampia kokemuksia

Me keskityimme olosuhteiden pakosta tällä kertaa pienten lasten laitteisiin, mutta puisto tarjoaa elämyksiä myös hurjapäille. Houkuttelemaan jäivät ainakin vuoristorata, jossa voi nauttia paitsi vauhdista, myös kiertää maailmankaikkeuden ja Big Thunder Mountain, joka on 33 metriä korkeaa vuorta kiertävä ja kaivoksia halkova vauhtijuna. Puiston hurjin laite on ilmeisesti Adventurelandista löytyvä Indiana Jones -vuoristorata, joka olisi saattanut olla jo allekirjoittaneellekin liian hurja kokemus.

Walt Disney’s Studio Park kurkistaa elokuvan kulisseihin

Disneyland keskittyy enemmän varsinaisiin huvipuistolaitteisiin, kun taas Studio Parkissa voi sukeltaa rauhallisemmassa tahdissa elokuvien tekemisen maailmaan. Puistossa pääsee mm. kokeilemaan itse animaation tekemistä ja Studio Tour vie elokuvan kulisseihin. Lapsille löytyy kyllä tältäkin puolelta paljon interaktiivista tekemistä ja mukavia, mutta hieman rauhallisempia huvipuistolaitteita.

Walt Disney’s Studio Park kurkistaa elokuvan kulisseihin

Suunnittelu säästää aikaa, hermoja ja rahaa

Disneylandiin suunnatessa kannattaa varautua jo etukäteen jonoihin ja suureen määrään ihmisiä. Puisto on äärimmäisen suosittu kaikkina päivinä, mutta toki viikonloput ja paikalliset lomapäivät jopa tuplaavat väkimäärän. Yhteen laitteeseen voi joutua jonottamaan puolesta tunnista jopa kahteen tuntiin. Aikaa kannattaa varata myös ihan vain kulkemiseen, sillä puisto on kooltaan aivan valtava. Hyvät kävelykengät, juomapullo ja pienet naposteltavat pelastavat monesta pinteestä. Pienemmille lapsille kannattaa varmasti pakata mukaan matkarattaat, vaikka kävely onnistuisikin lyhyemmillä etäisyyksillä. Laitteiden edessä on erilliset parkit lastenrattaille. Jonot koskevat myös ruokailupaikkoja, joten aivan viime tinkaan ei ravintolaan jonottamista kannata jättää. Vaikka inhoan jonottamista, harmi unohtui kyllä joka kerta, kun itse laitteeseen pääsi. Puistosta löytyy laaja valikoima laitteita niin vauhtihirmuille kuin rauhallisemmastakin menosta pitäville.

Suunnittelu säästää aikaa, hermoja ja rahaa

Liput on syytä ostaa etukäteen, sillä ne ovat netistä ostettuna halvempia ja joskus samalle päivälle ei edes saa lippuja. Budjettimatkailija varaa mukaan omaa evästä, sillä hinnat ovat tietenkin huvipuistotasoa, eikä gourmet-elämyksiä ole tarjolla. Lisäksi osa ravintoloista sulkee ovensa jo muutama tunti ennen puiston sulkemisaikaa, joten ruokapaikan etsintään voi kulua yllättävän kauan. Disneylandiin pääsee kätevästi junalla suoraan CDG:n lentokentältä, jolloin matka kestää vain noin kymmenen minuuttia. Terminaalista kulkee myös Disneylandin oma bussi ja vuokra-autollakin paikalle pääsee helposti. Autolla matkaan kannattaa varata vähintään 45 minuuttia. Majoitusvaihtoehtoina ovat toki puiston omat hotellit, mutta läheltä löytyy myös runsaasti hotelleja eri budjeteille. Takaisin Pariisiinkin pääsee illan tullen vielä junalla, mutta samalla junalla on todella palaamassa muutama muukin puistovieras.