Tanskan Legoland on huippukohde lasten kanssa

Tanskan Billundista löytyy jokaisen lapsen ja lapsenmielisen unelmakohde Legoland. Legolandista löytyy tekemistä koko perheelle, mutta siellä on erityisen hyvin otettu huomioon myös aivan pienet lapset. Upeiden legomaailmojen ihastelun lomassa voi ajella useilla rauhallisilla laitteilla ja nauttia kesäpäivän tunnelmasta. Jo alle metrin mittaiset matkakumppanit pääsevät osallistumaan moneen juttuun ja metrin virstanpylvään ylittäneet pääsevät jo suurimpaan osaan puiston laitteista.

Tanskan Legoland on huippukohde lasten kanssa

Samalta alueelta löytyy myös vesipuisto, suuremmille lapsille tarkoitettu liikennepuisto, pieni Sea Life ja muutama vuoristorata. Unohtumattomimman vaikutuksen tekevät kuitenkin henkiin heränneet legohahmot ja -kaupungit. Monipuolisessa puistossa ei tule tylsää aikuisillekaan. Jokaisesta rakennelmasta löytyy käsittämättömän hienoja yksityiskohtia, eikä ihme, sillä puiston rakentamiseen on käytetty yli 60 miljoonaa legopalikkaa.

Minilandissa voi seikkailla jättiläisenä legohahmojen seassa

Legolandista löytyy yhdeksän erilaista aluetta, jotka on jaettu teemojen mukaan. Alueista tunnetuin on Minimaa, josta löytyy eri kaupunkien ja nähtävyyksien pienoismalleja. Täältä löytyy useita upeita kokonaisuuksia, joiden yksityiskohtia voisi tutkia vaikka kuinka kauan. Legokaupungeissa liikkuu laivoja, lentokoneita, autoja ja junia, Amsterdamin kanaalin kohdalla nousevat ja laskevat sillat. Mukaan mahtuu myös Euroopan ulkopuolisia kohteita, kuten elokuvamaailma Hollywood ja Kennedyn avaruuskeskus, jossa pääsee ihmettelemään sukkulan laukaisua avaruuteen. Kaupungeissa on palikoiden lisäksi elävää kasvillisuutta ja vesialueita, jotka saavat ne näyttämään varsin eläviltä.

Minilandissa voi seikkailla jättiläisenä legohahmojen seassa

Jokaiselle jotakin ja enemmän

Minilandin puistossa voi vierailla kammottavalla merirosvojen alueella, villissä lännessä, Polar Land -alueen napajäätiköllä, hurjien laitteiden täyttämässä seikkailumaassa ja ninjamaailmassa. Perheen pienimmät viihtyvät Dublomaassa ja hieman suuremmat voivat nauttia seikkailemisesta ritarilinnoituksessa. Mielikuvitusmaassa pääsee nauttimaan kaikilla aisteilla, sillä elämyksiin kuuluu mm. Pohjolan suurin 4D-teatteri. Huvipuistolaitteita Legolandin alueelta löytyy melkein neljäkymmentä ja tässä kohtaa tuntuu kätevältä, että yksi sisäänpääsylippu oikeuttaa kaikkiin paikkoihin.

Jokaiselle jotakin ja enemmän

 

Maailmoista löytyy huvipuistolaitteiden lisäksi mm. erilaisia labyrintteja, kiipeilyratoja ja muuta interaktiivista toimintaa. Esimerkiksi Ninjago-alueella voi selvittää tiensä lasersokkelon lävitse, väistellen säteitä aitoon ninjatyyliin. Puiston uusin lisäys on Lego Friends -kaupunki, joka on erityisesti tyttöjen suosiossa. Värikkäässä Heartlake Cityssa seikkailee pääasiassa legojen naishahmoja ja aikuisen kokoisiksi rakennettujen hahmojen kanssa voi ottaa yhteiskuvia. Vesipuistossa viihtyisi hellepäivänä useammankin tunnin ja se voisi olla hyvä vaihtoehto, jos olisi alueella kauemmin kuin päivän. Legolandissa järjestetään pitkin kesää erilaisia tapahtumia, joiden aikatauluun kannattaa tutustua jo etukäteen, jotta reissusta saa kaiken irti. Alueella liikkuu myös erilaisia ihmishahmoja, jotka juttelevat mielellään pienten vieraiden kanssa. Oman reissumme kohokohta olikin oikean prinsessan tapaaminen. Tämän jälkeen prinsessan vaiheita pääsi seuramaan vielä jännittävässä näytelmässä, jossa pulaan joutunut neito pelastautuu lopulta pinteestä.

Paikan päälle lentokoneella tai autolla

Nopein reitti Legolandiin on lentää suoraan Helsingistä Billundiin. Näille lennoille tulee kuitenkin melkoisesti hintaa, erityisesti jos on matkan varaamisen kanssa yhtään myöhässä. Toinen kätevä vaihtoehto on lentää Kööpenhaminaan ja taittaa 260 kilometrin matka Billundiin vuokra-autolla. Samalla lomaan voi yhdistää vierailun Kööpenhaminassa. Auto on kätevä silloinkin, kun majoittuu Legolandin lähellä, sillä tällöin pääsee helposti majoittumaan muuallakin kuin puiston teemahotelleissa, jotka ovat usein melko kalliita vaihtoehtoja, vaikkakin toki elämys sinänsä. Jo muutaman kilometrin päässä puistosta hinnat putoavat selvästi. Kööpenhaminan ja Billundin väliin mahtuu muutamakin mukava pysähdyspaikka, mutta itse Billundissa ei ole teemapuiston lisäksi juuri nähtävää.

Legolandin pääsyliput kannattaa ostaa etukäteen netistä, jolloin ne saa hieman edullisemmin. Hinta nousee aina lähempänä vierailupäivää ja portilta ostettaessa lippu maksaa 349 kruunua eli noin 49 euroa. Samalla lipulla pääsee kaikkiin puiston laitteisiin.